top of page

Wir suchen Sie!

Ehrenamtlich, engagiert, erfolgreich!

Wir suchen ehrenamtliche Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter für unsere Arbeits- und Projektgruppen sowie für die Ausleihe und die Betreuung der Abendveranstaltungen mit Lesungen und Filmvorführungen.

Sie sprechen die deutsche Sprache (Kenntnisse der niederländischen Sprache sind von Vorteil), haben Interesse am Umgang mit der deutschsprachigen Literatur, verfügen über Word und Outlook Kenntnisse, und haben Freude in einem netten Team zu arbeiten!

Was können wir Ihnen bieten?

  • Kostenlose Mitgliedschaft in der Bibliothek und damit Zugang zu ca. 7.000 Büchern, Filmen sowie Zeitungen und Zeitschriften,

  • kostenlosen Zugang zu allen Veranstaltungen in der Bibliothek und den Botschaften der deutschsprachigen Länder,

  • die Möglichkeit, sich mit Ihren Fähigkeiten und Talenten in die Arbeit der Bibliothek einzubringen.

  • ein nettes Team

Sie sind interessiert und möchten mehr über eine Mitarbeit im Literaturhaus Deutsche Bibliothek Den Haag erfahren?

Schreiben Sie eine E‑Mail an: info@literaturhaus-denhaag.nl ————————————————————— Met een warm hart voor de Duitse taal en cultuur Kun je de rijkdom en de diepte van de Duitse taal en cultuur waarderen? Vind je ook dat er meer aandacht moet komen voor het moderne Duitsland? Houd je van schitterende boeken, prachtige films of mooie wijnen? Werk je graag één dagdeel per week mee in een klein dynamisch team? Weet je dan welkom als vrijwilliger in de Duitse Bibliotheek in Den Haag.

De Duitse Bibliotheek heeft tot doel de ontsluiting van Duitstalige literatuur en cultuur voor belangstellenden in Den Haag en omgeving. Daarvoor wordt een collectie van ruim 7.000 boeken beheerd, worden er literaire bijeenkomsten georganiseerd met bekende of veelbelovende nieuwe auteurs, is er een filmclub, zijn er leesgroepen en is publiek welkom op informele avonden met een culinair of muzikaal tintje.

Wij zoeken in eerste instantie vrijwilligers voor onze uitleenactiviteiten, waarbij met name iedereen welkom is die ons ook kan ondersteunen op het gebied van IT, boekhouding of als gastheer/gastvrouw bij lezingen of filmavonden. Uiteraard wordt beheersing van de Duitse taal op prijs gesteld zoals bevlogenheid met Nederlands-Duitse culturele uitwisseling. Wij bieden:

  • prettig en belangrijk werk in doorlopende functies,

  • vrijwilligersverzekering,

  • bijwonen van culturele avonden en

  • ruimte voor creativiteit, ideeën en eigen projecten.


Heeft u belangstelling en wilt u meer over weten over een mogelijke medewerking in het Literaturhaus Deutsche Bibliothek Den Haag?

Comments


bottom of page